KUKA MIRJAMI?

Tietoa minusta 

Hei! Olen laillistettu sosiaalityöntekijä, erikoissosiaalityöntekijä ja valtiotieteiden maisteri. Olen myös espoolainen suurperheen äiti. Perheeseeni kuuluu puoliso, neljä lasta ja kaksi bonuslasta. Olemme uusperhe.

Työskentelen Länsi-Uudellamaalla Lohjalla johtavana sosiaalityöntekijänä työikäisten sosiaalipalveluissa aikuissosiaalityössä. Olen suorittanut sosiaalityön erikoistumiskoulutuksen hyvinvointipalveluissa. 

Työkokemukseni on monipuolinen: olen työskennellyt niin aikuissosiaalityössä kuin terveyssosiaalityössä, lastensuojelussa ja maahanmuuttajapalveluissa. Työni kautta tunnen myös Länsi-Uudenmaan sotevalmistelua. Tunnen hyvinvointialueen toimintakentän, kuntanäkökulman sotealueiden mahdollisuuksista ja haasteista niin asiakas- kuin työntekijänäkökulmasta. Soten ammattilaisena mekin mietimme asioita ja palveluiden sujumista ja kehittämistarpeita aina nimenomaan asiakkaan näkökulmasta, koska teemme työtä asiakasta varten.

Tällä hetkellä sosiaali- ja terveydenhuollon toimintatavat ovat jokseenkin organisaatiolähtöisiä, vaikka työ tehdään ihmisiä, kuntalaisia, asiakkaita varten. Asiakas on oman elämänsä asiantuntija ja hänen tulee olla keskiössä soteuudistuksessa ja palvelujen asiakkaan kannalta sujuvia ja selkeitä.

Tärkeitä arvoja minulle ovat mm. oikeudenmukaisuus, suvaitsevaisuus, yhdenvertaisuus ja välittäminen. Sosiaalityö on minulle merkityksellistä työtä. Minulle on tärkeää, että hyvinvointipalveluilla turvataan ihmisen kokonaisvaltainen hyvinvointi iästä riippumatta ja että jokaisella on yhteiskunnassa tasavertaiset osallistumismahdollisuudet. Aluevaltuustossa tarvitaan sosiaalityön osaamista ja asiantuntijuutta.

Vapaa-aikani

Vapaa-aikani kuluu paljon perheen parissa. Pidän mm. luonnossa liikkumisesta, luontovalokuvaamisesta ja leipomisesta. Nautin musiikista, erityisesti livemusiikista. Työmatkoilla kuuntelen radiota, Spotifyta tai äänikirjoja. 

Luonto on minulle tärkeää ja tavoitteeni on vierailla kaikissa Suomen kansallispuistoissa. Harrastuksiini kuuluvat myös kuntosali ja viherkasvit.

Koulutukseni

- erikoissosiaalityöntekijän koulutus hyvinvointipalvelujen erikoisalalla, Helsingin yliopisto, v. 2021
- sosiaalityöntekijän pätevyyden tuottavat opinnot, Helsingin yliopisto, v. 2018 ja laillistettu ammatinharjoittaja (Valviran laillistus, rek.nro 25006701129) 
- valtiotieteiden maisteri (pääaine sosiologia, sivuaineet valtio-oppi ja sosiaalityö), Helsingin yliopisto, v. 2011
- valtiotieteiden kandidaatti, Helsingin yliopisto, v. 2008
- ylioppilas, Helsingin luonnontiedelukio, v. 2000


Valtiotieteiden maisteriksi valmistumisestani lähtien olen työskennellyt sosiaalityön tehtävissä. Opintojeni aikana olen ollut kotona hoitamassa lapsia ja työskennellyt turvallisuusalalla sekä järjestössä. Ennen opintoja olen ollut monissa erilaisissa työtehtävissä.

Nykyiset luottamustehtäväni


- Länsi-Uudenmaan (v. 2018 asti Espoon) käräjäoikeuden lautamies v. 2013-

- Kalajärven koulun johtokunnan varajäsen v. 2021-
- Kalajärven koulun vanhempainyhdistys ry:n hallituksen jäsen v. 2021-
- Espoon kansallisseura ry:n hallituksen jäsen v. 2010-

Aiemmat luottamustehtäväni


- Espoon kaupunginvaltuuston varajäsen v. 2017
- Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan perhe- ja sosiaalipalvelujaoston varajäsen v. 2010-2011
- Espoon suomenkielisen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan varhaiskasvatusjaoston varajäsen v. 2010-2011
- Espoon kulttuurilautakunnan varajäsen v. 2008-2011
- Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan päivähoito- sekä perhe- ja sosiaalipalvelujaoston varajäsen v. 2008-2011
- Haagan Kokoomus ry:n hallituksen jäsen v. 2005-2008 ja sihteeri v. 2005-2010
- Talouskasvatusseura ry:n hallituksen jäsen ja sihteeri v. 2009-2010